ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Ιατρική-Φαρμακευτική-Οδοντιατρική-Παιδαγωγικα

Σ’ αυτή την καινούρια και καθοριστική αρχή, ξεκινάμε μαζί σου, σε κάθε σου βήμα, έτοιμοι να σου προσφέρουμε κάθε είδους βοήθεια.

globegraduat.gifhappy_student.jpg

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μία εποχή κατακλυσμιαίων αλλαγών που επιτελούνται σ' όλο τον πλανήτη, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, που αλλάζει άρδην όλες τις παραμέτρους, τόσο της κοινωνικής όσο και της προσωπικής μας ζωής.
Η διεθνής κοινωνία εντείνει τον ανταγωνισμό της, που σημαίνει ότι ο πήχης των γνωστικών απαιτήσεων τοποθετείται ολοένα και πιο ψηλά. Ο νέος λοιπόν άνθρωπος έχει στον κοινωνικό στίβο την ανάγκη να διαθέτει ολοένα και περισσότερα εφόδια, υψηλότερο δείκτη γνώσης και πολυπληθέστερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, προκειμένου
ν' ανταπεξέλθει μ' επιτυχία στον έντονο ανταγωνισμό και στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Με εκτίμηση,
startcorrect

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στη Βουλγαρία υπάρχουν σχολές που τα μαθήματα είναι στα Βουλγαρικα και σχολες που τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα. Στις περισσότερες σχολές υπάρχουν δίδακτρα.
Ενδεικτικές διδάκτρων:

-Για την ιατρική – 7 000 ευρώ (στη βουλγαρική γλώσσα)

-Για την ιατρική – 8 000 ευρώ (στην αγγλική γλώσσα)

-Για την οδοντιατρική – 7 000 ευρώ (στη βουλγαρική γλώσσα)

-Για την οδοντιατρική – 8 000 ευρώ (στην αγγλική γλώσσα)

-Για το φαρμακείο – 7 000 ευρώ

-Για την νοσοκόμα – 4 000 ευρώ

-Για το μαιευτήρίο – 4 000 ευρώ

-Παιδαγωγικά απο 500 - 3 000 ευρώ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Είναι γνωστό οτι η Βουλγαρία από το 2008 είναι επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξή της.
Η οικονομία της είναι πολύ χαμηλότερη απο την οικονομία της Ελλάδας, γνωρίζοντας οτι το συνάλλαγμα είναι 1,95 το ευρώ, σχεδόν διπλάσια αξία.
Η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας είναι η Σόφια που είναι και η πρωτεύουσα της χώρας με 1.300.000 κατοίκους και είναι αυτή που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις
των περισσοτέρων μιας και συγκεντρώνει τις περισσότερες σχολές φοίτησης. Οι πιο γνωστές είναι η Ιατρική Σχολή, η Σχολή Καλών Τεχνών και η Παιδαγωγική.

Τα δίδακτρα ξεκινούν από 200 ευρώ έως 3300 ανάλογα με την σχολή που θα επιλέξετε.

Όσον αφορά το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας, το οποίο εκσυγχρονίζετε και αναβαθμίστηκε αρκετά μιας και η χρήση του μετρό θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Η χρήση των ταξί είναι εύκολη λύση μιας και είναι τα πιο φθηνά στη Ευρώπη. Γενικότερα, οι αποστάσεις είναι μηδαμινές μέσα στη Πόλη, όσο και απο το κέντρο της Πόλης προς τα Πανεπιστήμια.
Τα λοιπά έξοδα όπως τα ενοίκια, ξεκινούν απο 250 ευρώ για το 1άρη και 350 για τα καινούρια κτίρια, τα έξοδα για την τροφή επίσης ελάχιστα εξαιτίας των χαμηλών τιμών τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου Λυκείου επικυρωμένο. Στη συνέχεια από γραφείο δευτεροβάθμιας διεύθυνσης πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής (2πλη σφραγίδα) και έπειτα από γραφείο περιφέρειας απαιτείται η σφραγίδα της Χάγης.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας του απολυτηρίου Λυκείου με σφραγίδα Χάγης από γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι υποχρεωτικό για τον υποψήφιο στα μαθήματα ν της βιολογίας και χημείας στο Λύκειο να έχει μέσο όρο περισσότερο από ανάλογα με το σύστημα βαθμολογίας της χώρας.
3. Επίσημο ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ, που εκδόθηκε όχι νωρίτερα από 1 (ένα) μήνα πριν από την ημερομηνία της αίτησης, που δηλώνει ότι ο υποψήφιος είναι φυσικά και διανοητικά υγιής.
4. Μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ τον γονέα του υποψήφιου για την οικονομική του ενίσχυση κατά τη διάρκεια των σπουδών του/της στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας και μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον υποψήφιο τον ίδιο όπου να αναφέρεται πως θα σέβεται τους νόμους της χώρας.
5. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ)
6. Ένα ΕΓΓΡΑΦΟ από το Λύκειο αποφοίτησης του υποψηφίου που πιστοποιεί το δικαίωμά του να συνεχίσει την εκπαίδευσή του/της στην ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα που αποφοίτησε (Για όσους αποφοίτησαν από Ελληνικό Λύκειο, τα δικαίωμα φοίτησης σε ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) με την σφραγίδα της Χάγης.
7. Φωτοαντιγραφο Αστυνομικης ταυτοτητας ή Διαβατηριου.

Ολοι οι ενδιαφερομενοι σπουδαστες εχουν το δικαιωμα να καταθεσουν υποψηφιοτητα και ως Ευρωπαιοι πολιτες.